Zwitserland = caviaparadijs

Ginger kitten and silver-and-white Guinea pigWist je dat het in Zwitserland verboden is om slechts één cavia te houden? Je moet er minstens twee hebben. En ja, dat staat echt in de wet.

Sinds 2008 zijn de regels om bepaalde dieren te houden strenger geworden. Eén soort die daarvan profiteert is de cavia. Dat zijn namelijk sociale dieren die het liefst in groep leven. Als zo’n beestje alleen in een kooi verblijft, is het gewoonweg niet gelukkig. En de Zwitsers willen blijkbaar geen ongelukkige dieren, dus ben je als eigenaar verplicht om minimum twee cavia’s in huis te nemen.

De wet gaat zelfs nog verder. Zo staat er ook in wat de afmetingen van het hok moeten zijn, wat er in het hok aanwezig moet zijn en hoe je de beestje moet verzorgen en voeden. Je moet nog net geen opleiding volgen (in tegenstelling tot hondenbaasjes).

Eigenlijk vind ik het een goed initiatief. Het welzijn van de dieren staat voorop en dat kan je toch alleen maar toejuichen?

Alleen zit je dan je hele leven met cavia’s. Want als je er twee hebt en eentje sterft, dan moet je dus een andere kopen. En als die andere dan sterft, is het weer tijd voor een nieuwe. Zo blijf je natuurlijk bezig.

De oplossing? Een huurservice! Stel, je hebt twee cavia’s gekocht, Flip en Flop. Jammer genoeg sterft Flop na een paar jaar … Je gaat dan op zoek naar een kompaan voor Flip, want die mag volgens de wet niet alleen leven. Dus huur je Lars. Tot Flip ook naar de caviahemel gaat. Op dat moment geef je Lars gewoon terug aan de huurservice. Iedereen blij.

Als cavia zit je nog zo slecht niet in Zwitserland …

Advertenties

2 gedachtes over “Zwitserland = caviaparadijs

Reacties welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s