Découvrir Annecy

Wat moet je doen met bezoekers die al bijna heel Genève gezien hebben?

Het meer? Al gedaan.

De botanische tuin? Al ontdekt.

De stad? Al leeg geshopt.

 

Op naar Frankrijk!

Screen Shot 2013-11-25 at 12.01.44

Annecy, op ongeveer 40 km ten zuiden van Genève.

Uiteraard zijn er nog heel wat andere dingen te doen, maar toch … De mogelijkheden van Genève leken een beetje uitgeput toen mijn ouders op bezoek kwamen.

Dan maar op ontdekkingstocht buiten Zwitserland, naar een stadje dat bijna iedereen ons al heeft aangeraden: Annecy.

 

Busje komt zo …

Vanuit Genève rijdt er bijna elke dag een bus naar Annecy en ik had al wat opzoekingswerk verricht om de reis voor te bereiden. Jammer genoeg zorgen de websites niet voor veel duidelijkheid en moesten we toch nog alles ter plaatse uitzoeken.

P1040784Op de standplaats Gare Routière (vlakbij het centraal station Cornavin) stonden allemaal bussen van Lihsa. Die zijn wit met rood en had ik al wel eens door de stad zien rijden. Ter info: dat zijn bussen van Frossard, dus je trip voorbereiden kan dan ook het best via hun website.

 

Gelukkig was alles vrij eenvoudig: het ‘kantoor’ zoeken, tickets kopen, een boekje met de tijden voor terugkomst vragen, wachten tot de buschauffeur de deuren opende en instappen.

 

Overal water

Ik dacht dat de bus onderweg zou stoppen om andere reizigers op andere stopplaatsen op te pikken, maar dat was blijkbaar niet het plan voor die dag. Wij kregen een rechtstreekse tocht cadeau, waardoor we 45 minuten later al op de bestemming waren.

Nadat we in een hotel een plattegrond hadden bemachtigd, gingen we richting meer. Want ja, ook Annecy ligt aan het water.

En om tot daar te geraken, volgden we gewoon het andere water: een stroompje dat dwars doorheen het centrum loopt.

Het uitzicht aan het meer vonden we de moeite waard en we hebben daar een tijdje ontspannen op een bankje gezeten en genoten …

P1040791

P1040792

P1040833

 

Museumtocht

Na de lunch begonnen we een klimtocht naar boven, de heuvel op, om ons – zo dachten we – aan het uitzicht over de stad te vergapen. Maar eens boven hadden we geen uitzicht. Volgens mij zit het verborgen in het museum, dat op dat moment niet open was. We hebben nog geprobeerd rond het museum te wandelen, maar tevergeefs.

Ach ja, dan maar naar een ander museum: le Palais de l’Isle. Dat is een kasteel in het midden van de stad, in het midden van het stroompje, op een eilandje. Vroeger was het de verblijfplaats van een of andere hoge pief van Annecy, daarna werd het een gevangenis. En nu is het dus een historisch museum.

P1040845

P1040849

P1040851

 

Elektrische kaarsen

Er was daarna nog voldoende tijd over om nog wat te slenteren door de straatjes. We gingen op zoek naar een van de vele kerken en zijn uiteindelijk in die van Notre-Dame-de-Liesse geëindigd.

Daar kwamen we tot de ontdekking dat ze precies geld nodig hadden: twee euro om een kaarsje te branden! En dan nog niet eens een echt kaarsje … nee, een elektrisch! Er zullen wel praktische redenen voor zijn, maar het woord ‘afzetterij’ kwam toch even in me op …

 

Terugtocht

En toen was het tijd om de bus terug op te zoeken. Deze keer zaten er een pak meer mensen op en dat wilde zeggen dat er wel tussentijds gestopt moest worden. En dus duurde het wat langer eer we thuis waren.

Maar het was een fijne dag geweest. En een klein dutje was meer dan welkom.

Advertenties

Reacties welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s