Zürich entdecken

Meer ontdekkingen in ons nieuwe thuisland! Deze keer was Zürich aan de beurt.

 

Wie, bitte?

P1040070

‘Monsieur’ … Juist ja … Hoewel het aangepast was naar ‘madame’ toen we ’s avonds terugkwamen.

Zürich ligt in het Duitstalige gedeelte van Zwitserland en dus moesten we er even aan wennen dat we niet continu Frans rond ons hoorden. In de plaats konden we ons amuseren met het Schwyzerdütsch.

Ooit al Zwitsers-Duits gehoord? Ik blijf het iets vreemds vinden. De klanken van het Duits zijn er wel en toch kan ik er verder bijzonder weinig van maken. Hier, hier en hier kan je fragmentjes bekijken en beluisteren, maar dit geheel terzijde.

 

Warme zomerdag

Tijdens het weekend dat wij onze ontdekkingstocht ondernamen, was het prachtig weer en we konden dus alweer lekker puffen.

P1040094

Just keep swimming, swimming …

Jammer genoeg wisten we niet dat net op dat moment de Limmatschwimmen plaatsvond, een evenement waarbij ongeveer 4.000 mensen in de rivier Limmat springen en zich door de stroming laten drijven tot aan het eindpunt. Dit jaar met een opblaaskrokodil als hulpmiddel. Als we het op voorhand wisten, hadden we ons misschien wel ingeschreven …

 

Wandeltochtjes

Maar goed, zwemmen stond dus niet op het programma en in de plaats hebben we een wandeling door het centrum gemaakt, rond de rivier. En dat was ook aangenaam. Met mooie vergezichten, gezellige straatjes om door te wandelen en stille pleintjes om uit te rusten.

IMG_0560

P1040089

P1040100

 

De volgende dag hebben we eerst rondgewandeld in de buurt van het hotel. Zo ontdekten we dat er in Zürich ook een jonction is, maar hier zijn het de rivieren Ljmmat en Sjhl die samenkomen.

P1040135

P1040127

 

Reünie

Daarna ging het de sociale toer op. Een tijdje geleden hadden we vernomen dat een Spaanse vriend van ons ondertussen in Zug woont, wat niet zo ver is van Zürich, en dat hij dit jaar papa geworden is. Het was bovendien al een paar jaar geleden dat we hem nog gezien hadden en dit was dus de perfecte gelegenheid om af te spreken.

En dat was dan ook hoe we onze namiddag hebben doorgebracht: gezellig aan het meer liggen, bijpraten, lachen, zijn vrouw en zoontje leren kennen en genieten van de zon.

Zürich heeft daardoor een plaatsje in onze harten veroverd.

Advertenties

Een gedachte over “Zürich entdecken

  1. vanderheiden Jaklien zegt:

    w el Veerle, ge kent ‘r wat van hoor. ik lees het echt graag.doe zo maar verder. groetjes van de oma van Hannne. veel plezier nu .

Reacties welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s