Op stap in Nyon

“Ik heb vakantie nodig,” was een uitspraak van Hubbie een paar dagen geleden en dat vond ik de perfecte aanleiding om onze eerste ontdekkingstocht in Zwitserland te ondernemen.

P1030132Het leek mij het beste om de eerste keer niet te ver te gaan (mede door de temperaturen die niet al te hoog klimmen), waardoor mijn ‘plan’ niet echt als vakantie bestempeld kan worden, maar dat moest dan maar als voorproefje gezien worden.

NyonWe hebben dus gisteren voor de eerste keer onze Halbtaxkarte gebruikt en de eindbestemming was Nyon, een reis van… een kwartier.

Ondertussen zijn we al gewoon dat Genève niet bruist van energie op een zondag en in Nyon was dit niet anders. We passeerden enkele hondeneigenaars die hun beestje uitlieten, een aantal sportievelingen die zich uitleefden op de ijspiste, een paar koukleumpjes die zich verwarmden in één van de weinige cafés die open waren en wat hangjongeren.

P1030137Voor ons was dit geen slecht nieuws (we zijn toch niet zo dol op grote massa’s) en dus konden we op ons gemak rondslenteren en genieten van het mooie uitzicht.

We gingen ook op zoek naar een museum over het meer dat een aquarium zou hebben; de enige attractie die ik effectief gepland had. Dat vonden we vlot (bewegwijzeren kunnen ze wel in Nyon, hoewel het ook wel zal helpen dat het centrum een zakdoek groot is, dus verloren lopen lijkt onmogelijk), maar het ding bleek gesloten zijn tot de lente door onderhoudswerken! Dat had ik niet gezien op hun website…

P1030144Dat kon de pret niet bederven en we wandelden dan maar verder in de ijzige wind tot we uiteindelijk aan een cafeetje kwamen waar ze pannenkoeken serveerden. Dat leek ons wel gepast in dit weer, maar toen we wilden binnenstappen, bleek de halve zaak gereserveerd te zijn en was er verder geen plaats meer. “Vous pouvez peut-être retourner dans une demi-heure.” Nee, laat maar dan…

We hebben dan maar de terugtocht naar het station ingezet en onderweg ontdekten we een fan van het Nederlandse voetbal…

IMG_0308

Kijk eens aan…

En dat was dus ons eerste avontuur in de ontdekkingsreis van Zwitserland. Voor onze volgende trip denken we wel dat het misschien beter is om te wachten tot het weer iets meer lenteachtig is…

Advertenties

Een gedachte over “Op stap in Nyon

Reacties welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s