Biegtuigen en binders

Welkom in Genève!

Blijkbaar kunnen mijn broer en (schoon)zus hun oudste zoontje nogal enthousiast maken, want Gus vertelde in Zaventem aan de dame achter hem in de rij dat hij met het “biegtuig” naar tante Vé ging. De dame was zichtbaar minder enthousiast, maar dat kon de pret niet drukken.

En dus stonden ze (inclusief zoon 2 aka broer aka Vic) anderhalve week geleden in de luchthaven van Genève, waar ik hen vol ongeduld opwachtte.

Wat denkwerk en een taxirit later, zochten we onze weg naar een etablissement om iets te eten. Keuze genoeg, maar niet als je twee kinderstoelen nodig hebt. Pizzeria? Leek meer op een sjiek restaurant, dus toch maar niet. Kebab? Daar geraken amper twee buggy’s in, laat staan dat we daar moeten eten met vijf personen. Libanees restaurant? Groot genoeg, vriendelijk en meer dan voldoende kinderstoeltjes: verkocht.

Tegen de tijd dat we gedaan hadden, waren de twee kadees uitgeput en was het tijd om in te checken en hun slapen te leggen.

’s Avonds hebben we in het hotel gegeten en hebben Hubbie en ik een prachtig fotoboek van onze trouwdag in ontvangst mogen nemen. Een fijne verrassing die nu op onze salontafel prijkt.

Pauwen en vlaggen

Gus Lightyear

De volgende dag wilden we de tour van de VN doen, maar blijkbaar is er een winterstop in de weekends. We zijn uiteindelijk toch naar binnen mogen gaan (we zien er dan ook braaf uit natuurlijk), maar mochten alleen in het park rondwandelen en niet in de gebouwen. Geen probleem, het park is imposant genoeg.

En dus zagen we de pauwen, kunstzinnige standbeelden en de indrukwekkende vlaggengalerij.

Tegen lunchtijd zijn we naar de botanische tuin gewandeld, waar we konden picknicken in het mooie herfstlandschap. En daarna was het weer tijd voor de middagdutjes.

Die hadden niet het verhoopte effect, want ’s avonds kwamen ze toch niet helemaal uitgerust ons appartementje inspecteren. Gelukkig konden we ze omkopen met wat pizza; een tip die we onthouden voor de volgende keer.

Lekker cultureel

Als tante en nonkel zorgen we er graag mee voor dat de neefjes wat culturele achtergrond meekrijgen. Dat we naar het natuurhistorisch museum geweest zijn, heeft verder natuurlijk helemaal niets te maken met dat ik daar al maanden naartoe probeer te gaan.

Hoe dan ook, daar zaten we dus de dag erna. En om nu alvast een samenvatting te geven: indrukwekkend (en bovendien gratis!).

Lach eens naar t vogeltje

Er zijn vier verdiepingen vol met allerlei (opgezette) dieren. Het is een combinatie van een safari (wilde dieren) en de zoo (geen kans om opgegeten te worden). En het is enorm interessant, ook voor de kleintjes. Voor Vic was het al zijn tweede museumbezoek in zijn jaar op deze wereld en Gus onthield vooral de tij-jers, de binders en de ijs-bejen die vis aan het vangen waren. Missie geslaagd.

Na die spannende uurtjes gromden de magen en was het tijd om ons te begeven naar een ander restaurant waar ze voorzien zijn op kinderen: The Spaghetti Factory. De kindjes waren flink en het eten was lekker (Vic vond vooral de kleurpotloden een topgerecht), wat altijd een fijne combinatie is.

Omdat we nog niet aan het meer geweest waren, wilden we daar ’s avonds graag gaan wandelen, zodat onze gasten de Jet d’eau ook gezien zouden hebben. Jammer genoeg regende het nogal fel en was het niet gemakkelijk om goede foto’s te maken. Na een half uurtje zijn we toch maar teruggedraaid en ben ik doorweekt (moeten regenjassen niet waterdicht zijn trouwens?) terug naar huis getramd.

Biegtuig terug

En de dag erna was de citytrip al voorbij en hadden we ’s morgens afgesproken om samen richting luchthaven te gaan. Gelukkig (?) was er een uur vertraging en konden we nog wat tijd samen doorbrengen. Een onverwachte kans om toch nog naar de Jet te gaan, maar Genève zelf was het daar jammer genoeg niet mee eens, want de fontein stond af!

Het was een kort bezoek, maar het was geweldig om mijn nieuwe thuis te kunnen tonen aan (alle vier) mijn schatjes.

(Nog wat extra foto’s:)

 

 

Advertenties

Reacties welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s