Gewonnen! (Of toch bijna)

Lady Godiva is een Engelse pub dicht in de buurt, waar we al een paar keer iets zijn gaan drinken en eten. Elke maandag houden ze een quiz en ik heb al verschillende keren gedacht om mee te doen, maar door een gebrek aan lokale vrienden kwam dat er nooit van. Tot eergisteren…

Vorige week organiseerde glocals in diezelfde pub een boekenruil en daar heb ik een aantal interessante mensen leren kennen. Eentje daarvan (laten we haar L. noemen om het lekker anoniem te houden) had wel zin om zich aan de quiz te wagen en dus had ik ineens een quizgenootje. Waar we de vier andere personen voor ons team zouden vinden, was een probleem dat we de avond zelf wel zouden oplossen.

Hubbie had ook wel zin in een wedstrijdje, dus moesten we al een persoon minder van de straat plukken. Toen we aankwamen bleek dat L. net ervoor twee andere mensen had leren kennen en we vonden dat ons team dan wel groot genoeg was. En dus begonnen we vol enthousiasme en met veel bier op tafel aan de eerste ronde.

Het eerste deel (drie rondes) ging vlot en de vragen over algemene kennis en ruimtemissies werden zonder veel aarzeling ingevuld. Voetbal bleek een iets minder gekend onderwerp te zijn in ons groepje, maar we deden ons best.

Na drie rondes was het pauze en kregen we een tussenronde: foto’s identificeren. Van personen en instanties die de Nobelprijs voor de Vrede gekregen hadden. Met iemand van de VN in ons team was dat natuurlijk een makkie.

Daarna werd de tussenstand meegedeeld en kwam er luid gejuich van onze tafel, want we stonden op de eerste plaats! Met nog steeds het nodige enthousiasme en evenveel bier op tafel als in het begin, kon deel twee van start gaan.

Jammer genoeg waren we over de categorieën ‘current affairs’, ‘world’ en ‘sport’ minder goed op de hoogte, want voor die vragen hebben we onze fantasie dikwijls de vrije loop kunnen laten. Over uitvinders wisten we daarentegen weer wel veel.

En zo kwam het dat we op het einde van de quiz op de eerste zesde plaats eindigden. Goed genoeg voor een eerste poging.

Advertenties

2 gedachtes over “Gewonnen! (Of toch bijna)

Reacties welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s