Vuurwerkballet

Goed eten, voortreffelijk gezelschap en groots vuurwerk: meer heb je niet nodig voor een perfecte avond.

Bij aankomst in het restaurant kregen we een tafeltje voor twee toegewezen vlak aan de deur die naar het terras leidde en daardoor hadden we – in gedachten houdend dat we op de achtste verdieping zaten – een indrukwekkend uitzicht over de bergen en de stad.

We werden al snel voorzien van een aperitief en niet lang daarna kregen we onze eerste gang voorgeschoteld: een halve, gedeeltelijk uitgeholde, limoen met stukjes gerookte zalm. De limoen smaakte wat sterk, maar het ging wel allemaal goed samen en maar goed ook, want ik mocht al dadelijk een tweede portie eten (omdat Hubbie geen vis eet).

De gangen volgden elkaar redelijk snel op en de porties waren niet te groot, zodat we op het einde van de avond niet oververzadigd waren en toch meer dan voldoende gegeten hadden. Ik zal nog even meegeven wat de andere gerechten waren, maar mijn beschrijvingen zullen niet zo elegant zijn als het geserveerd werd.

  • Een mengeling van salade, verschillende soorten bieten, kwarteleitjes en tomaatjes
  • Artisjokpuree in een kreeftensaus met een reuzengamba
  • Kalfsvlees met  een trio van groenten en krokante aardappel
  • Citroensorbet, chocolademousse, stukjes gelatinepudding en aardbeienmousse
  • Koekjes

Buiten de artisjokpuree-gamba-combinatie, waar we beiden geen fan van zijn (Hubbie omdat het vis is, ik omdat ik het gewoon niet zo lekker vind en bovendien moeilijk om te eten), smaakte alles heerlijk.

En nog voordat we het laatste koekje volledig op hadden, begon de radio te spelen om het vuurwerk aan te kondigen en om het spektakel live uit te brengen. Bij dat laatste had ik mijn bedenkingen, want meer dan knallen kon je dan toch niet uitzenden, maar ik had het volledig mis. Dit was geen gewoon vuurwerk, oh nee, het was een show, er zat een verhaal achter en het vuurwerk werd begeleid door muziek; het was bijna een vuurwerkballet.

En het was wondermooi.

De vertoning was het verhaal van de vier jaargetijden en was een ode aan het water. De introductie presenteerde het thema; het eerste deel ging over de lente en de zomer, met levendige kleuren en vrolijke muziek; het tweede deel stelde de periode zomer-herfst voor, met meer rode kleuren en klassieke muziek; deel drie liet ons de herfst en de winter zien, met veel wit en op populaire muziek (les lacs du Connemara, bijvoorbeeld); en de finale was gewoon de apotheose.

Voor wie zich afvraagt hoe je in hemelsnaam vuurwerk op muziek laat dansen, heb ik een filmpje gemaakt. Geniet ervan.

Na de voorstelling konden we tevreden en rustig terug naar huis vertrekken, maar we hadden geen rekening gehouden met de drukte die dit spektakel met zich meebracht: overvolle trams en drukte in alle straten. Op de tram werden we nog eventjes onderworpen aan een uitgebreid verhoor door een achtjarig jongetje: Van welk land zijn jullie? Welke taal spreken jullie? Waar moeten jullie afstappen? Hoe vonden jullie het vuurwerk? Hebben jullie foto’s genomen? Mag ik eens zien? In welke wijk wonen jullie? In een huis? Is dat een groot appartement? Waar moeten jullie afstappen? Hebben jullie kinderen? Hoe zien jullie katten uit? Wat heb jij aan je elleboog?*

Vreemd, maar schattig, maar vreemd… We zullen het maar op kinderlijke nieuwsgierigheid houden, zeker?

* toen hij het litteken van Hubbie zag

Advertenties

Een gedachte over “Vuurwerkballet

  1. liliane scherpenberg zegt:

    mooi vuurwerk .en wacht maar tot Guske en Vic het kunnen uitleggen ,ge gelooft niet hoe veel kinderen willen weten, groetjes ook aan Hubbie xxx

Reacties welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s