Over tuinen en andere dingen

Zaterdag was het de beurt aan de familie langs Hubbie zijn kant om ons te vergezellen. Ondertussen vind ik het een goed idee dat bezoekers die hier voor de eerste keer langskomen het plein met de stoel voor het gebouw van de VN zien. (Wie dus nog moet passeren, is gewaarschuwd.)

Ik vind dat om verschillende redenen:

–       het plein ligt voor het gebouw van de VN, dan heb je dat ook ineens gezien (want uiteindelijk is dat wel de reden dat we hier zitten);

–       de stoel staat echt voor iets en laat je eventjes nadenken over de wereld;

–       het staat in alle toeristische gidsen, dus je kan tegen iedereen zeggen dat jij dat al in het echt gezien hebt;

–       en het plein is lekker verfrissend – als de fonteintjes werken – op een hete zomerdag.

THE chair

Daar stonden we dan in de namiddag tussen de Japanners foto’s te nemen van de stoel, het plein en het VN-gebouw.

Niet veel verder ligt de botanische tuin; daar waren we nog niet geweest en het leek ons de moeite om van het groen te genieten met de zon als gezelschap. En het was ook de moeite:

Groen

Groener

Groenst

Een mooi uitzicht langs het meer

Vanuit de tuin kan je langs het meer wandelen en dan kom je in een park terecht (Perle du lac), waar je toevallig die dag wat slimmer kon worden door de wetenschappelijke experimenten die opgesteld waren door de universiteit van Genève. Wisten jullie bijvoorbeeld dat het heelal bestaat uit 73% donkere energie, 23% donkere materie en 4% gewone materie? Ik wist dat niet, maar nu dus wel.

Ondertussen werd het tijd om onszelf wat te hydrateren en hebben we een plaatsje gezocht in de schaduw, waar we rustige konden genieten van de ontspannen atmosfeer. Na een tijdje werden we vergezeld door Eveline, een oudere, nog kranige dame die veel lacht en volgens mij ook van het leven geniet. We zijn aan de praat geraakt en alweer kon ik alles van het gesprek volgen. Het was een plezierig gesprek, dat we jammer genoeg op een gegeven moment moesten afsluiten, omdat we nog wel iets meer van Genève wilden tonen aan ons bezoek.

Amaaaaai

De Jet d’eau bijvoorbeeld. De kortste en eigenlijk ook gemakkelijkste weg om daar te geraken was met de mouette, een bootje dat deel uitmaakt van het openbaar vervoer in Genève. Dat wilden we al langer eens proberen en dit was het ideale moment. Zo ontdekten we dat er ook verschillende ‘lijnen’ zijn (M1 tot M4) en dat er op lijn 2 die dag een knappe veiligheidsagent van dienst was. In ieder geval, vijf minuten later bevonden we ons aan de overkant van het meer en zagen we de superfontein in al zijn kracht en glorie. En de mooie lucht maakte het plaatje helemaal compleet.

Advertenties

4 gedachtes over “Over tuinen en andere dingen

Reacties welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s