Tour door Carouge

Op glocals hadden we gezien dat er een ‘guided tour’ in Carouge op het programma stond voor zondag. Dat was een prachtige kans om de buurt beter te leren kennen; misschien zouden we wel wat geheime plekjes ontdekken.

We moesten tussen 14.00 u en 14.15 u op de afgesproken plaats zijn en om 14.00 u waren we met vier. Na een kwartier waren we ongeveer met tien, maar de gids was nergens te bespeuren. Gelukkig liet ze niet lang op zich wachten en is de tour ‘slechts’ een half uurtje later dan voorzien kunnen beginnen.

Vlag van Carouge

Eerst kregen we wat algemene informatie over Genève en daarna over Carouge. Daar zaten natuurlijk elementen in die ik nog niet wist, dus een leerrijke introductie (hoewel Hubbie achteraf gevonden heeft dat ze niet beschikte over de meest recente gegevens, maar goed). Zo weten we nu bijvoorbeeld dat Carouge eigenlijk kruispunt betekent, van het Latijnse quadruvium, en dat het tot Sardinië behoorde.

Sainte-Croix op Place du Marché

De eerste bezichtiging was de katholieke kerk Sainte-Croix, waar normaal gezien de twaalf apostelen moeten staan en waarvan er eentje geëmigreerd is naar een museum in Zürich*. Toen waren ze nog met elf.

Daarna hebben we het oude gedeelte verder ontdekt en zijn we een aantal mooie gebouwen en monumenten tegengekomen:

–       Een soort magazijn waar ze granen, zaden, bloemen enz. verkopen (of verkochten?)

Prachtig!

–       Een standbeeld dat herinnert aan de tijd dat Carouge een deel werd van Genève en dus ook Zwitserland: à Genève, à la Suisse

“Jullie behoren nu tot Genève… Laat het feestje beginnen.”

–       De oudste huisjes van de wijk

Zo mooi…

–       De protestantse kerk, waar we mee ‘gevierd’ hebben door een soort sambabal te schudden, begeleid door Afrikaans gezang. (Sorry, geen foto, ik was te druk bezig met die dingen te shaken.)

Protestantse kerk op Place du Temple

Op het einde van de rondleiding zijn we nog iets gaan drinken in de Wolfisberg (bakkerij/tearoom) en ook hier hebben ze een broodsnijmachine! En dat ligt iets beter dan de Pain quotidien, dus daar zullen ze mij nog wel terugzien.

De tour was interessant, maar niet super. We hebben een aantal dingen geleerd, maar er zat volgens ons meer in. Hoe dan ook, we hebben wel plezier gehad en we hebben een aantal interessante mensen ontmoet: iemand van Griekenland en Israël die beide in het CERN werken (waarvan eentje een fysicus die The Bing Bang Theory maar niets vindt), een Grieks-Russische psychotherapeute die achter onze hoek woont, een programmeur uit Seattle … Alleen al daarvoor hou ik vanaf nu de to do-advertenties van glocals in het oog!

* Ik ben niet meer zeker of het Zürich is en ik vind niets terug op het internet. Deze informatie is dus misschien niet helemaal juist…

Advertenties

Een gedachte over “Tour door Carouge

Reacties welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s