Genève Plage

De afgelopen dagen was het weer niet echt schitterend – warm maar betrokken – en zaterdag was dat gelukkig even anders. Tegen de middag zijn we richting winkelstraat vertrokken om een nieuwe gsm-kaart te kopen (we hebben weer belkrediet!) en zijn we verder gewandeld langs het meer. We waren die kant nog niet gaan ontdekken, dus er lag een hele wereld voor ons open.

De Jet d’eau van heel dichtbij

Prachtig uitzicht

Onderweg hebben we uiteraard veel boten gezien, inclusief de mouettes (de bootjes die je tot aan de andere kant van het meer varen en die deel uitmaken van het openbaar vervoer), en hebben we de Jet d’eau van heel dichtbij kunnen bewonderen. De zon bleef stralen, dus wij konden rustig verder wandelen, af en toe op een bankje zitten en genieten van het uitzicht (en een ijsje).

We zijn even over de Baby Plage gewandeld, een strandje met een kleine speeltuin en toegang tot het meer om te zwemmen. Gezellig, maar het stonk wel een beetje, dus daar zijn we maar niet blijven hangen. Een stuk verder lag Genève Plage en dat leek wel heel interessant. Het is een afgesloten gebied met zwembaden, toegang tot het meer om te zwemmen (denk ik), ligstoelen, een restaurant … Je moet betalen om er binnen te mogen, maar ik vond de prijzen meevallen: 7 CHF(5,8 euro) voor een volwassene. We hadden onze zwempakken natuurlijk niet bij en ik had zelfs geen korte broek aan, dus het leek ons niet het beste moment om binnen te gaan. Dat is voor een andere keer.

Ondertussen werd ik moe en was het tijd om te eten, dus zijn we terug naar huis gegaan, deze keer met de bus/tram. Ik dacht dat we heel ver gewandeld hadden, maar dat bleek uiteindelijk maar 3 km te zijn. Hoe dan ook, het was de moeite en die avond hebben we nog tot 22.00 u op ons balkon genoten van de warmte. Laat de zomer maar komen!

 

PS: De post werkt hier op zaterdag, want toen we onze brievenbus controleerde, zat er een briefje in met de mededeling dat er op het postkantoor voor ons een pakketje zou liggen dat de postbode die morgen om 07.05 u (!) had proberen te leveren!

Advertenties

Een gedachte over “Genève Plage

Reacties welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s