Drie dagen in België – deel 2: Communiefeest

Zondag stond de wekker op een meer menselijk uur (07.30 u) en hadden we dus ruim de tijd om ons klaar te maken voor de grote dag van ons nichtje. Mijn schoonbroer kwam ons ophalen en bracht ons naar de kerk. Om 10.00 u begon de mis en kon de show starten. Iedereen zag er heel feestelijk uit en de communicanten hadden goed geoefend op hun teksten, liedjes en dansjes.

Tijdens de dienst liep er een klein spinnetje over de rug van iemand die voor ons zat en zonder pardon werd het beestje vermorzeld door de ‘buurvrouw’. Nu moet ik toegeven dat ik niet van spinnen hou, maar dat lot had het nu ook niet verdiend, vond ik. Karma zal nog wel van zich laten horen…

Na de dienst gingen we terug naar huis (dat van de schoonfamilie uiteraard) om alle voorbereidingen voor het feest te starten en om te toasten. De tuin was al prachtig versierd, met een tent, ballonnen, lichtjes en een springkasteel; het enige wat nog moest gebeuren was de hapjes snijden en de barbecue opstarten. Niet lang daarna kwamen de eerste gasten aan en kon het feest helemaal beginnen. Het weer was fantastisch, het eten overheerlijk en de ambiance zat er goed in. Iedereen leek zich te amuseren en niet alleen de kinderen hadden plezier van het springkasteel.

Toen de laatste gasten vertrokken waren, hebben we het meeste kunnen opruimen en konden we nog nagenieten met een wijntje (in mijn geval een watertje). Alleen stak de vermoeidheid toen de kop op en hebben we iets daarna een taxi gebeld. En dan was het slaaptijd, omdat de volgende dag opnieuw volledig gevuld zou zijn.

Advertenties

Reacties welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s