Een nieuwe thuis

En gisteren was het dan zo ver: de verhuis! Zondag hadden we het meeste al ingepakt, dus we konden nog wat uitslapen. We hadden gevraagd of we ’s morgens onze koffers in de kelder van het nieuwe gebouw mochten droppen en dat was geen probleem, dus rond 10.00 u waren we met de eerste lading onderweg. Daarna moesten we nog een keer terug voor de rest van de spullen en konden we ineens uitchecken. Dat was allemaal op drie kwartier geregeld, want het appartement is vijf minuten wandelen van de studio. Gemakkelijkste verhuis ooit!

We hadden ondertussen ook afgesproken om te gaan lunchen met de vorige huurders, maar eerst gingen we ons abonnement voor het openbaar vervoer in orde maken. Zolang je in een hotel verblijft, zit zo een kaart in de prijs inbegrepen (dat is nog eens waar voor je geld van de toeristentaks), maar dat was nu dus afgelopen. We konden op drie plaatsen ons abonnement gaan aanvragen (Gare Cornavin, Rond-Point de Rive en Bachet-de-Pesay, maar ik heb absoluut geen idee waar dat laatste ligt) en we zijn dan maar naar Rive geweest, omdat dat vlak aan de tramhalte ligt (Cornavin ook wel, maar dat was waarschijnlijk druk). Identiteitskaarten afgeven, foto nemen, betalen (CHF 1350 voor ons twee voor een volledig jaar, onbeperkt geldig in de hele regio van Genève, inclusief trein, tram, bus, trolleybus en boot) en klaar. Oh, en we hebben ook nog een gids gekregen met enorm veel adressen in.

Daarna zijn we terug naar het appartement gegaan en zijn we samen pizza gaan eten. Om 14.30 u kwam de man van de régie om de plaatsbeschrijving (état de lieu) op te stellen en dat was allemaal vrij snel in orde. Dan hebben we afscheid genomen van de vorige huurders en heb ik een filmpje gemaakt van het appartement (jammer genoeg kan ik hier geen filmpje uploaden, dus moeten jullie wachten tot Hubbie terug is en hopen dat hij een oplossing vindt).

Naar de winkel en dan heeft Hubbie alle technische dingen in orde gebracht (stabiel internet, hoera!) en ben ik begonnen met de valiezen uit te pakken. Tegen dan was het opnieuw tijd om wat te eten en dáárna konden we eindelijk genieten. Languit in de zetel, fles wijn open, tv op en kaarsje aan (ook een erfenis van de vorige huurders; zo een waar je olie in kan doen voor een lekkere geur). Hoe zalig en we hadden toch wel geluk gehad en zie ons hier zitten in Genève en wat een … PANG… Huh? Wat was dat? Paniek (is de tv ontploft?!), dus vlug de lichten aan, maar aan de tv was niets te zien. We waren eventjes in de war en dan zagen we dat het kaarsending was ontploft! Nu ja, het ding zelf was niet ontploft, maar er is ergens iets gebeurd, want de olie hing ineens overal: op de poef, op de tv-kast, op de vloer, tegen de muur… We hebben geprobeerd om met de handdoek zo veel mogelijk op te vegen en het meeste ging er gemakkelijk vanaf, maar er hangt nog wat bewijs tegen de muur.

Het zijn maar een paar vlekjes (dus volgens mij bij te werken met een of ander product), maar dat moet weer lukken natuurlijk: een paar uur in ons nieuw appartement en het is al naar de vaantjes! Maar dat incident weegt toch niet op tegen het geweldige gevoel van een eigen stekje te hebben.

Advertenties

2 gedachtes over “Een nieuwe thuis

  1. liliane scherpenberg zegt:

    hallo hoe fijn dat jullie nu een eigen stekje hebben geniet er van en nog eens gefeliciteerd voor serge zijn verjaardag en een grote knuffel voor alletwee

Reacties welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s