Update woensdag 11/04

‘s Nachts vertrokken in Lier (dankjewel mama, papa en broer) en in Zaventem zonder vertraging richting onze nieuwe thuisbasis gevlogen. Het was een rustige vlucht van een uur en vijf minuten, zoals voorzien door de crew. De landing ging vlot, de bagage kwam snel en onze tocht naar de studio kon beginnen. Gelukkig hadden we wat voorbereidingswerk gedaan, want in Genève kan je op een leuk cadeautje rekenen als je een vliegticket hebt: een gratis (!) kaart voor het openbaar vervoer, geldig voor 80 minuten. Wij dus de trein op en 6 minuten later waren we al in het centraal station (Gare Cornavin). Daar tram 15 genomen richting Palettes om 10 minuten later op onze bestemming aan te komen.

Nog iets wat we geleerd hadden door voorbereidingswerk: wie een appartement zoekt in Genève, kan het beste een attestation de non-pursuite hebben. Dat is een papiertje dat verklaart dat je niet vervolgd wordt voor schulden. Je vraagt je misschien af hoe dat kan als je er nog nooit gewoond hebt, maar veel immobiliënkantoren vragen ernaar, dus doen we gewoon mee aan de papierwinkel. Met de tram was de Offices des poursuites et des faillites (Rue du Stand 46) gemakkelijk te vinden en na een half uurtje wachten, hadden we ons document. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is je identiteitskaart en CHF 17.

Olé, onze eerste administratieve taak was volbracht. Het volgende op de lijst was eten. Het eerste fatsoenlijke etablissement voldeed, want we scheurden van de honger. Dat was een soort hippe koffiebar (veel hippe mensen met apple-laptops), waar we een broodje (van CHF 10!) en een frisdrank verorberd hebben. Het smaakte en we konden onze tocht verderzetten.

Volgende taak: een nieuw telefoonnummer aanschaffen. Een abonnement kregen we niet (daarvoor moet je een verblijfsvergunning hebben), maar dat was niet erg, want we gingen toch voor een herlaadkaart. Ook hier was onze identiteitskaart en geld voldoende om dit te regelen. Hoera, we zijn bereikbaar in Genève.

ImageDaarna hebben we nog wat rondgewandeld (de Jet d’eau gezien) en onze eerste tocht naar de supermarkt ondernomen. Dat was gelukkig maar 50 meter verder, dus veel zoekwerk kwam er niet bij te pas. Ons avondeten was dan spaghetti met saus uit een potje. Tot zover onze kennismaking met de Zwitserse cuisine.

Advertenties

2 gedachtes over “Update woensdag 11/04

Reacties welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s